Poëzie onder de lampenkamp

De line up is bekend! Ook dit jaar opent het Bredewegfestival met een intieme avond vol dichters en gedichten. Voordrachten door Isa Altink, Ineke Roberta Riem, Justus van Oel, Marcelle Verberne, Miek Smilde en Benjamin de Roover.  In de intieme setting van de Hofkerk dragen deze dichters voor uit eigen werk. Een woord van welkom en gepresenteerd door Tim Zeedijk, directeur van het Huygens Museum. We zorgen voor koffie en thee, een glas rood of wit of water zo u wilt. Ook worden er op de avond prachtige poëziebundels te koop aangebonden door de Linnaeus Boekhandel.

tijd en plaats: zondag 21 april, Hofkerk (Linnaeushof 94)

inloop vanaf: 20.00, aanvang om 20.52 (zonsondergang)

tot en met: 23.00.

Entree: gratis!

De Linnaeus Boekhandel verkoopt een selectie poëziebundels.

vrienden

Programma & Lineup 2024

20.00

Inloop Hofkerk (Linnaeushof 94)

 

20.52 (stipt zonsondergang!)

Opening (met een kort gedicht!) door Tim Zeedijk, directeur Huygens Museum in Voorburg.

21.00

Isa Altink (1994) studeerde filosofie, literatuurwetenschap en aan de Schrijversvakschool. Gedichten van haar verschenen in Het Liegend Konijn en Terras en werden genomineerd voor de Turing Gedichtenwedstrijd en Melopee Poëzieprijs. Ze droeg voor op verschillende podia en festivals en werkt momenteel als freelance redacteur en schrijfcoach. (www.isa-altink.nl)

21.15

Ineke Roberta Riem (1980) is schrijver, dichter en docent aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Haar debuutroman Zeven pogingen om een geliefde te wekken (2013) werd bekroond met de Bronzen Uil en de Dioraphte Literatuurprijs. Ze schreef twee dichtbundels die goed werden ontvangen: Alle zeeën zijn geduldig (2015) en Fantasii (2021). Met het gedicht “Pegasus in galop” won ze in 2021 de Vlaamse Melopee Poëzieprijs. (www.inekeriem.nl)

21.30

Miek Smilde (1966) publiceerde in september 2022 haar dichtbundel De dingen bij de Arbeiderspers, de opvolger van De Achterkant van Juni uit 2016. Naast poëzie schreef ze de romans Dorsmans dood (2019) en Gloria in excelsis Deo (2013) en het non-fictie boek Raarhoek (2011) over de na-oorlogse geschiedenis van de psychiatrie. (www.mieksmilde.nl)

22.00

Justus van Oel (1960) is trots op (bijna) alles wat hij maakt. Hij heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als cabaretier, columnist, schrijver voor theater, radio en tv. Ook schreef hij twee kinderboeken. Hij doet nu wat hij werkelijk wil en poëzie staat daarbij centraal. “Wie niet kan delen zal nooit kunnen vermenigvuldigen”. (www.justusvanoel.nl)

22.15

Marcelle Verberne (1960) is fotograaf van landschappen van dichtbij en verder weg. En ze schrijft verhalen en gedichten, die werden gepubliceerd in De Revisor en Het Liegend Konijn. Ze werkt nu aan Kijken zonder hoofd, essays en foto’s over de betekenis van het landschap. En aan De achterkant der dingen – een serie gedichten en foto’s gebaseerd op een verblijf in een familiehuis van vier generaties in Tsjechië. (www.marcelleverberne.com)

22.30

Benjamin De Roover (1996) is dichter. Hij studeerde in Gent en was jarenlang betrokken bij Auw La, een studentenvereniging voor poëzie en spoken word. Gedichten van hem verschenen onder meer in Samplekanon, Kluger Hans, Deus Ex Machina en Het Liegend Konijn. Hij is redacteur bij tijdschrift nY en werkt als boekhandelaar.

23.00

Het einde van de avond.

Steun het festival en doneer

Het Bredewegfestival wordt georganiseerd door de buurt voor de buurt. Het wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers uit de buurt. En kan alleen bestaan dankzij bijdrages en sponsoring van lokale ondernemers, horeca en vrienden. Het Bredewegfestival heeft géén winstoogmerk. Geniet jij ook zo van het festival? Help het Bredewegfestival, door het doen van een bijdrage, klein en groot; alles is welkom. Steun het Bredewegfestival en doneer!