Opera in de Hofkerk

Vanwege het de ijzige temperaturen, wijkt de Opera uit naar de prachtige Hofkerk op het Linnaeushof.   

Kom in deze magische setting genieten van de komische Opera Geluk aan een zijden draadje, uitgevoerd door het talent van de Dutch National Opera Academy.

En dit jaar is er ook een belevenis voor jonge buurtgenoten met de kindervoorstelling ‘Be Opera’, een voorstelling die is ontwikkeld in samenwerking met de Nationale opera.

Opera in de Hofkerk- Geluk aan een zijden draadje

20.45-22.15u

Hofkerk, Linnaeushof 94

Gratis Toegang

Geluk aan een zijden draadje

Bewerking van de komische opera La Scala di seta (de zijden ladder) van Gioachino Rossini (1792-1868)

De oude Dormont wil dat Giulia kennis maakt met de rijke Blansac, want het is hoog tijd om te trouwen. Maar Giulia is een jonge meid die haar eigen keuzes maakt – ze heeft al een lover: Dorvil. Ook vanavond heeft ze een romantisch afspraakje met hem. Ze heeft een ladder gemaakt van haar zijden lakens waarmee hij stiekem haar balkon op kan klimmen.

Giulia weet echter dat haar nichtje Lucilla helemaal weg is van Blansac. Ze roept de hulp in van knecht Germano om Blansac aan Lucilla te koppelen. Maar Germano begrijpt het verkeerd en laat de boel in het honderd lopen. Na een hilarische ontknoping komt Dormont erachter wat er aan de hand is, en loopt alles gelukkig goed af.

Cast 2023  

Dutch National Opera Academy

Bredewegfestival Orkest

Dirigent: Sasha Scolnik- Brower

Regie: Daniel van Klaveren

Vormgeving en kostuums: Maartje Prins 

Rolverdeling: 

Giulia – Sharon Tadmor (sopraan) 

Lucilla- Taylor Burgess (sopraan) 

Dorvil- Theodor Uggla (tenor)

Blansac- Filips Krauklis (bas-bariton)

Dormont – Marcelo Alexandre (tenor)

Germano – Fabian Homburg (bas-bariton)

Bredewegfestival Amsterdam - Opera op Straat

BE OPERA - kindervoorstelling

16.00-18.00u

Podium Café 1900

Gratis Toegang

De voorstelling Be Opera! Een belevenis voor jong en oud, opgezet in samenwerking met De Nationale Opera.

Ton is 12 jaar oud en woont op zolder boven de bakkerij van zijn ouders. Hier bouwt hij hutten, schrijft hij de mooiste gedichten en… bewaart hij zijn grootste geheim. Ton is namelijk gek op opera. Maar wat als zijn klasgenoten daarachter komen? Wat maakt opera zo bijzonder en wat gebeurt er als er gezongen en gespeeld wordt? Be Opera is een muzikale belevenis voor het hele gezin. Ongemerkt kruipt de muziek van verschillende componisten in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Na het (inter)nationale succes van ‘Be Bach’ en ‘Be Mozart’ kon een vervolg niet uitblijven. ‘Be Opera’ is een samenwerking tussen Ton Meijer, sopraan Marijje van Stralen en De Nationale Opera. De unieke combinatie van gerenommeerde musici en Ton Meijer is ontstaan uit de gezamenlijke wens het genre en repertoire op een laagdrempelige manier over te brengen. Vol humor en drama vertelt Ton over zijn liefde voor en de geschiedenis van de opera, terwijl een instrumentaal de muziek vertolkt. Het publiek helpt Ton zingend en spelend met zijn coming-out als operagek!

Cast: Ton Meijer
Spel Marije van Stralen
Zang Christina Edelen, piano

Steun het festival en doneer

Het Bredewegfestival wordt georganiseerd door de buurt voor de buurt. Het wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers uit de buurt. En kan alleen bestaan dankzij bijdrages en sponsoring van lokale ondernemers, horeca en vrienden. Het Bredewegfestival heeft géén winstoogmerk. Geniet jij ook zo van het festival? Help het Bredewegfestival, door het doen van een bijdrage, klein en groot; alles is welkom. Steun het Bredewegfestival en doneer!