Programma

Op het Bredewegfestival is genoeg te doen! Op diverse plekken is er straattheater en op de podia vind je optredens van artiesten, muzikanten en theatergroepen. Kijk hier voor het programma van alle activiteiten en de festivalplattegrond.

Poezie onder de lampenkap - 23 april

Wat was het fantastisch! We hebben genoten van de poezie avond in de Hofkerk en de voordrachten van dichters uit de buurt en daarbuiten: Ineke Roberta Riem, Miek Smilde, Hannah Boekestijn, Justus van Oel, Fransje Boelen en Charley Ranzijn. 

Koningsavond - 26 april

Eten met de buurt

Een van de jaarlijkse hoogtepunten is het Koningsmaal, waar honderden buurtgenoten samen genieten van een diner op het mooiste straatfeest van Amsterdam Oost. Dinerkaart nodig om mee te eten, alle dinerkaarten zijn inmiddels uitverkocht. Later op de avond op het Hogewegplein Koningsnacht vieren met de Hooter Tooter Band.

Opera in de Hofkerk

Vanwege de ijzige kou wijkt de Opera  uit naar de prachtige Hofkerk. Hoe bijzonder is een Opera in deze setting? Dit jaar de komische Opera Geluk aan een zijden draadje, uitgevoerd door het talent van de Dutch National Opera Academy. En voor het eerst is er ook de kindervoorstelling ‘Be Opera’, die ’s middags al begint op het Hogwegplein.

Koningsdag - 27 april

Het Bredewegfestival staat bekend om zijn theater en muziek. Er zijn zes podia verspreid over het festivalterrein. Veelal worden optredens verzorgd door lokale artiesten, bands en musici. Ook leerlingen van muziekscholen uit de buurt vertonen dit jaar hun kunsten. Nieuw is de samenwerking met East&, het Pop Up Cultuurhuis van Amsterdam Oost. East& verzorgt een muzikaal en theater programma op het Oranje Vrijstaatplein met makers uit de buurt.

Straattheater

Kenmerkend voor het Bredewegfestival is het straattheater. Over het hele terrein wordt je verrast met straattheater. Hier een overzicht van alle artiesten:

… en meer!

Het Festivalterein

De vrijmarkt is tijdens het festival toegestaan op het hele terrein. Je kunt met je kleedje terecht op de Bredeweg, een deel van de Hogeweg, een deel van de Linnaeusparkweg en een deel van de Linnaeuskade.

Nieuw is dat het festival dit jaar ook naar de overkant van het water komt; het Oranjevrijstraat plein en een deel van de Oranjevrijstaatkade. Ook hier kun je je kleedje neerleggen.

De zes podia staan verspreid over het terrein; Op de Bredeweg, bij Café 1900, het Oranjevrijstaatplein, de Linnaeuskade, Café MOJO en Café Elsa’s.

Fietsen kun je handig parkeren op de daarvoor aangegeven vakken, bij de ingangen aan weerszijden van de Linnaeuskade, of onderaan de Linnaeusparkweg.

Van woensdag 26 april 10.00u t/m donderdag 27 april 23:59u is het festivalterrein niet toegankelijk voor auto’s.