Programma

Op het Bredewegfestival is genoeg te doen! Op diverse plekken is er straattheater en op de podia vind je optredens van artiesten, muzikanten en theatergroepen. Kijk hier voor het programma van alle activiteiten en de festivalplattegrond.

21 - 25 april

Poëzie onder de lampenkap

Geniet op een fantastische locatie van poëzie. Dichters lezen voor onder de lampenkap.

De line up is bekend! Voordrachten door Isa Altink, Ineke Roberta Riem, Justus van Oel, Marcelle Verberne, Miek Smilde en Benjamin de Roover. In de intieme setting van de Hofkerk dragen deze dichters voor uit eigen werk. Een woord van welkom en gepresenteerd door Tim Zeedijk, directeur van het Huygens Museum. 

We zorgen voor koffie en thee, een glas rood of wit of water. Ook worden er op de avond prachtige poëziebundels te koop aangebonden door de Linnaeus Boekhandel.

Wanneer: 21 April, 20.45 (inloop vanaf 20u)
Waar: Hofkerk (Linnaeushof)

Soundwalks van Off-track

Beleef Amsterdam Oost op een andere manier met de soundwalk van Off-Track. Met speciaal voor de buurt gecomponeerde muziek voegt Off-Track een extra laag toe aan de omgeving. Loop mee met een groepswandeling of  ga zelf op pad!

Vergeet je mobiele telefoon en oortjes/koptelefoon niet mee te nemen!

Wanneer: 22, 23, 25 April, 19.30-20.30
Start: Hogewegplein
Informatie: https://www.off-track.nl/

Koningsavond - 26 april

Koningsmaal

Een van de jaarlijkse hoogtepunten is het Koningsmaal, waar honderden buurtgenoten samen genieten van een diner op het mooiste straatfeest van Amsterdam Oost. Dinerkaart nodig om mee te eten, alle dinerkaarten zijn inmiddels uitverkocht. Later op de avond op het Hogewegplein Koningsnacht vieren met de Hooter Tooter Band.

Opera in de Hofkerk

Opera ‘jouw date of mijn date’ is een bewerking van een opera van Rossini. Een humoristisch stuk dat helemaal van nu is en wordt uitgevoerd door het talent van de Dutch National Opera Academy. In de prachtige setting van de Hofkerk op het Linnaeushof (zij-ingang), in verband met de verwachte kou.

De Opera is ook te volgen via onze livestream.  

Ook is er weer een kindervoorstellingBe Mozart, die ’s middags al begint op het Hogwegplein.

Koningsdag - 27 april

Het Bredewegfestival staat bekend om zijn theater en muziek. Er zijn zes podia verspreid over het festivalterrein. Veelal worden optredens verzorgd door lokale artiesten, bands en musici. Ook leerlingen van muziekscholen uit de buurt vertonen dit jaar hun kunsten. Nieuw is de samenwerking met East&, het Pop Up Cultuurhuis van Amsterdam Oost. East& verzorgt een muzikaal en theater programma op het Oranje Vrijstaatplein met makers uit de buurt.

Activiteiten & Straattheater

Vanaf 9 uur starten de activiteiten: straattheater, muziek, dans, poppenkast en veel meer. 

Er is volop eten en drinken, van onze lokale horeca en door food trucks. In verband met de bouwwerkzaamheden op een deel van de Hogeweg, steken we ook dit jaar met een deel van de festiviteiten het water over naar de Oranje-Vrijstaatkade en -plein. Op de Oranje-Vrijstraatkade vind je onder andere een vintage markt

De Linnaeuskade staat onder andere in het teken van sport en spel met diverse activiteiten van sportverenigingen uit de buurt. En neem ook een kijkje op de kunststraat ( Meester P.N. Arntzeniusweg) of presenteer daar je eigen gemaakte kunst.

n.b. Bovenstaande tabel bevat geen tijden. De acts zullen gedurende de dag hun act herhalen op een vaste plek, of lopen rond.

Het Festivalterein

De vrijmarkt is tijdens het festival toegestaan op het hele terrein. Je kunt met je kleedje terecht op de Bredeweg, een deel van de Hogeweg, een deel van de Linnaeusparkweg en een deel van de Linnaeuskade.

Nieuw is dat het festival dit jaar ook naar de overkant van het water komt; het Oranjevrijstraat plein en een deel van de Oranjevrijstaatkade. Ook hier kun je je kleedje neerleggen.

De zes podia staan verspreid over het terrein; Op de Bredeweg, bij Café 1900, het Oranjevrijstaatplein, de Linnaeuskade, Café MOJO en Café Elsa’s.

Fietsen kun je handig parkeren op de daarvoor aangegeven vakken, bij de ingangen aan weerszijden van de Linnaeuskade, of onderaan de Linnaeusparkweg.

Van woensdag 26 april 10.00u t/m donderdag 27 april 23:59u is het festivalterrein niet toegankelijk voor auto’s.