Over ons

Welkom bij het Bredewegfestival, het Koningsdagfestival van Amsterdam Oost!

Ons festival brengt al meer dan 45 jaar buurtbewoners samen voor een dag vol cultuur, muziek, theater, eten en drinken. Wij zijn trots dat ons festival door honderden vrijwilligers uit de buurt mogelijk wordt gemaakt, in samenwerking met lokale ondernemers en horeca. Onze missie is om jong en oud, en bewoners met alle achtergronden aan te spreken en voor verbinding in de buurt te zorgen.

Lees hier meer over de missie, onze vrijwilligers, onze historie en duurzame toekomstplannen.

Door de buurt, voor de buurt

Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers uit de buurt en heeft als motto ‘door de buurt, voor de buurt’. De vrijwilligers zijn de spil van het festival en zij werken het hele jaar door om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt op de dag zelf. Door de vele verschillende taken die moeten worden uitgevoerd, van het organiseren van de Opera tot het ophangen van lampenkappen en vlaggen, is er een gevoel van verbondenheid en saamhorigheid ontstaan tussen de vrijwilligers en de buurtbewoners.

Het festival brengt mensen samen en stimuleert de samenwerking tussen lokale ondernemers, horeca en makers. Het evenement is een geweldige manier om de buurt en haar bewoners beter te leren kennen en om samen te werken aan iets waar iedereen van kan genieten. Wil je graag meehelpen aan het Bredewegfestival? Meld je dan aan als vrijwilliger en draag bij aan de positieve impact van buurtcommunities.

Het behoud van de groenstrook

Het Bredewegfestival is ontstaan in 1977 nadat bewoners actie voerden tegen de plannen van de gemeente Amsterdam om de groenstrook op de Bredeweg om te bouwen tot parkeerplaatsen. Om het succes van deze actie te vieren, organiseerden de bewoners een feestje op Koninginnedag van datzelfde jaar. Dit was het begin van het Bredewegfestival, dat in 1993 voor het eerst als buurtfeest werd georganiseerd. In de jaren daarna groeide het festival gestaag en werd het steeds populairder in de Watergraafsmeer buurt. In 2008 werd de Stichting Bredewegfestival opgericht om het festival professioneler en duurzamer te maken. Sindsdien groeit het festival nog sneller en trekt het jaarlijks tienduizenden bezoekers uit heel Amsterdam en daarbuiten. 

Het is uitgegroeid tot een van de grootste en meest diverse buurtfestivals van Amsterdam, met een breed scala aan culturele, culinaire en creatieve activiteiten. De vele vrijwilligers en buurtbewoners die bij de organisatie betrokken zijn, stellen jaarlijks een unieke programmering samen. Het Bredewegfestival is inmiddels een jaarlijks hoogtepunt voor de buurt en een belangrijk evenement voor de culturele kalender van Amsterdam.

100% circulair bekersysteem

Het Bredewegfestival is een evenement dat rekening houdt met de natuur en het milieu. We willen zo min mogelijk schade toebrengen aan de omgeving, dus letten we op de bomen en proberen we zwerfafval te voorkomen. Tijdens het festival worden straten , in samenwerking met een van onze acts, op een theatrale wijze opgeruimd.

Ook gebruiken we een 100% circulair bekersysteem. Deze bekers zijn gemaakt van materiaal dat volledig gerecycled kan worden.

Hoe werkt dit?

    • Betaal 1 euro voor je eerste beker. (Jouw bijdrage aan een duurzaam evenement)
    • Laat je beker bijvullen bij de bar.
    • De laatste? Breng ook die beker naar de bar of gooi hem in een speciaal daarvoor bestemde prullenbak.

Het is belangrijk om te weten dat je geen geld terugkrijgt. Zo helpen we samen bij het creëren van een duurzame toekomst!

Stichting Bredewegfestival

Hier vind je alles wat je nodig hebt om ons fantastische festival te ondersteunen.

Van jaarverslagen tot begrotingen, en contracten voor foodtrucks, kraamverhuur, artiesten en theater. Het is doel dit zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken, zodat jij snel en makkelijk alle informatie kunt vinden die je nodig hebt.

We hopen dat je net zo enthousiast bent over het Bredewegfestival als wij, en we kijken er naar uit om samen te werken om van elk jaar weer een onvergetelijk feest te maken!

Steun Het Bredewegfestival

Het Bredewegfestival kan alleen bestaan dankzij onze sponsoren. Er zijn diverse mogelijkheden om het Bredewegfestival te sponsoren; van het hoofdsponsorschap, het adopteren van een podium of attractie, tot het worden van een Festival vriend. Participeren op het festival, met een kraam, een bar, of een foodtruck kan natuurlijk ook. Alle sponsoren worden vermeld op onze website.

Geïnteresseerd? Neem contact op via info@bredewegfestival.nl!

Bredewegfestival Amsterdam - Doneer Nu QR

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

* verplicht